Pannendak

Waarom dakpannen?

Pannendaken zijn in Nederland een veel voorkomend begrip, dit heeft vooral te maken met de duurzaamheid van pannendaken. Een pannendak hoeft over het algemeen pas vervangen te worden na 30+ jaar, afhangend van het type dakpannen dat gebruikt wordt. Ook zijn dakpannen zeer goed bestand tegen wisselend type weer, waar wij vooral in Nederland mee hebben te maken.

Daarnaast heeft een pannendak maar weinig onderhoudt nodig. Plaatselijke reparaties kunnen daarnaast zeer gemakkelijk uitgevoerd worden door de dakdekker. Ook bij eventuele lekkages kunnen dakpannen gemakkelijk uitgewisseld worden door de dakdekker.

Verschillende type dakpannen

Over het algemeen zijn er 2 verschillende type dakpannen, Kleidakpannen en betonpannen. Beide type pannen zijn verkrijgbaar als holle en platte panne. Het grote verschil tussen beide type dakpannen zit hem in de levensduur, aanzien en prijs.

 

Kleidakpannen

Kleidakpannen oftewel keramische pannen, hebben een natuurlijke uitstraling, zijn erg duurzaam en kleurvast door de jaren heen.

Pannendak gelegd met kleidakpannen

Voordelen van klei dakpannen;

  • Lange levensduur van +/- 100 jaar
  • Natuurlijke uitstraling
  • Bestand tegen aantasting door verschillende weertype
  • Kleurvast

 

Betonpannen

Betonnen dakpannen zijn gemaakt van zand, cement en speciale toevoegingen. Ook betonnen dakpannen zijn verkrijgbaar in gegolfde en vlakke vorm. Door de manier waarop betonnen dakpannen tegenwoordig gekleurd worden, blijven deze langer mooi en vallen lichte beschadigingen minder op. Betonnen dakpannen kunnen tegenwoordig afgewerkt worden met een speciale beschermlaag waardoor vuil minder hecht en aangroei van algen en mos verminderd wordt.

Pannendak gelegd met betonnen dakpannen

 Voordelen van betonnen dakpannen;

  • Goedkopere oplossing dan kleipannen
  • Lange levensduur van minimaal 30 jaar
  • Lage Co2 uitstoot voor de productie
  • Sterk vorstbestendig

 

Kosten pannendak

Gezien de vele verschillende type daken, afwerkingen en verschillende type dakpannen, gaan wij graag met u in gesprek om te bepalen welke oplossing voor u het beste past.

Werkgebied:

IJmuiden, Velsen, Velsen-Noord, Velserbroek, Beverwijk, Velsen-Zuid, Heemskerk, Haarlem, Santpoort, Driehuis, Santpoort-Zuid, Bloemendaal, Overveen, Zandvoort

JG Dakwerken

Alexanderbellstraat 26
1972 RC  IJmuiden

tel. 0615272842
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

facebook-transparent-logo-s Pannendak    new-instagram-logo-png-transparent-s Pannendak

Offerte aanvragen